mandag 9. februar 2009

Motivasjon

Kort fortalt handler motivasjon om den enkeltes ”drive”/motiver for en handling.

Mennesker som er veldig motiverte for noe, kjennetegnes ofte ved å ha klare mål i sikte. Av dette følger et sterkt fokus på hvordan målet skal oppnås. De ser veien mot målet klart for seg, vet akkurat hvor de skal, og hva som må til for å komme dit.

Alle vil før eller siden oppleve dager hvor motivasjonen alene ikke er nok. I slike situasjoner synes selvdisiplin å være en viktig faktor for å holde frem.
Evnen til å være disiplinert i arbeidet mot målet er nødvendig for å lykkes. Men mye av selvdisiplinen vil være naturlig til stede dersom man har en klar målsetning. Vet du hvor du skal og hva som må til, vil du i større grad være motivert for å legge ned det arbeidet som kreves.
Som student er det utrolig hvor mye man klarer å gjøre av andre ting i påvente av inspirasjon.

Det kommer rett og slett an på deg selv.

- Erik Aasland om motivasjon.

1 kommentar:

Susanne sa...

Skal si du leter etter motivasjonen! Både her og der, på internett og på ferie, men den kommer ikke helt av seg slev min skjønne, den kommer egentlig ikke hvis det du holder på med i seg selv er umotiverende.. Det kan jo forsåvidt hende eksamen gjør sånn at du motiverer deg selv sånn at du står men, hmmm, tror ikke det finnnes noe fasitsvar gitt.. Jeg jobber uten motivasjon for tida jeg ;)